Πρόγευση Οίνων Αιγιαλείας Εσοδείας 2022

Το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια συμμετέχει για πρώτη φορά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αιγιαλείας, θέλοντας να καταστήσει την ταυτότητά του γνωστή στο ευρύ κοινό, μέσα από δύο εκδηλώσεις που συνάδουν των αξιών του.

Στην πρώτη εκδήλωση, τα οινοποιεία της περιοχής παρουσίασαν στους επισκέπτες του χριστουγεννιάτικου πάρκου τα γλυκά τους κρασιά, τα οποία συνόδευαν απολαυστικές δημιουργίες από σταφίδα και σοκολάτα της σεφ Κωνσταντίνας Βούλγαρη – Κοντεσοπούλου.

Η δεύτερη σε σειρά εκδήλωση του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια καλωσορίζει το έτος 2023 με μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδήλωση στο εμβληματικό κτήριο Παναγιωτόπουλου, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, 12:00-20:00.

Η «Πρόγευση Οίνων Αιγιαλείας Εσοδείας 2022» έχει ως σκοπό να ξεναγήσει το κοινό σε μια μικρή έκθεση των φρέσκων κρασιών, αυτών που ζυμώθηκαν μετά τον τρύγο του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και υπό την καθοδήγηση οινοποιών να το κάνει συνοδοιπόρο στον δρόμο του κρασιού από τη γέννησή του, την ενηλικίωση έως και την ωρίμανσή του μέσα στον χρόνο. Πρόκειται για μια πρωτιά για την περιοχή της Αιγιαλείας, η οποία θα κάνει τον επισκέπτη κοινωνό της οινικής φιλοσοφίας μέσω γευστικών δοκιμών, διαλέξεων και οπτικού υλικού.

Δύο σεμινάρια, από τα μέλη του δικτύου, θα εισάγουν τους παρευρισκόμενους επίσης στη διαδικασία γευσιγνωσίας του οίνου και στο ταίριασμα φαγητού-κρασιού, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση δέκα Magnum φιαλών οίνου.