Προς παράταση έως 17/2 η εκκοκκιστική περίοδος, μετά από αίτημα της ΔΟΒ

Tην παράταση της φετινής εκκοκκιστικής περιόδου έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023 ζητά η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

Με τα σημερινά δεδομένα, η εκκοκκιστική περίοδος εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση ζητήθηκε από τη ΔΟΒ λόγω του ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ποσότητες σύσπορου στις αποθήκες των παραγωγών, δίχως να έχουν διατεθεί ακόμα στα εκκοκκιστήρια.

Το αίτημα αναμένεται να γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της ΔΟΒ:

«Επιστολή προς τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργο Γεωργαντά έστειλε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος ζητώντας παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου, ύστερα και από αίτημα των παραγωγών μελών της.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε η παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου έως τις 17 Φεβρουαρίου τ.ε. καθώς λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και αστάθμητων παραγόντων, το προϊόν δεν έχει παραδοθεί, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, στις εκκοκκιστικές μονάδες και κινδυνεύει να παραμείνει αδιάθετο.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου».