Πρωτοβουλίες παγιδοθεσίας και εθελοντικές εφαρμογές σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη των εργολάβων, η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών τοποθετείται κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στην Αχαΐα.

Λίγο νωρίτερα, για το τέλος Ιουνίου, προσανατολίζεται η ΔΑΟΚ Ηλείας, αφού ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων για τις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, είχε προκηρυχθεί ενάμιση μήνα νωρίτερα από την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μοντέλο της εθελοντικής δακοκτονίας με τη δική της συνεισφορά, προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικά οι παραγωγοί, ειδικότερα στις περιοχές που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα λόγω του περιορισμένου ύψους των πιστώσεων.

Με δική της πρωτοβουλία, για πρώτη φορά, η ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε στην τοποθέτηση παγίδων για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού, αξιοποιώντας τους γεωπόνους της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον Στέφανο Νικολόπουλο, διευθυντή της ΔΑΟΚ, στο τέλος τους βρίσκονται οι αναγκαίες διεργασίες για την άμεση πρόσληψη των εργατών-παγιδοθετών, ενώ, αναμένεται το άνοιγμα των προσφορών των εργολάβων, ώστε να γίνει τις πρώτες μέρες του Ιούλη ο πρώτος ψεκασμός.