Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Ετοιμάζονται τα λεωφορεία από Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Η καρδιά του πρωτογενούς τομέα θα χτυπήσει στην έναρξη της έκθεσης «Zootechnia 2017» που θα εγκαινιαστεί στη Θεσσαλονίκη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και αγρότες από όλη την Ελλάδα. Οι σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνεδριάζουν εκ νέου σχεδιάζοντας την κάθοδό τους στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία καθώς αγροτικά μηχανήματα θα φτάσουν στην συμπρωτεύουσα μόνο από αγρότες κοντινών περιοχών.

Οι διοργανωτές απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο με γενικό προσκλητήριο προσκαλώντας τους στις 2 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία ΧΑΝΘ. Καλούν μάλιστα όχι μόνο τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων να δηλώσουν συμμετοχή «γιατί τα δυσβάσταχτα μέτρα μας επηρεάζουν όλους».

Από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι διοργανωτές εξορμούν στα χωριά για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοί τους για την ημέρα και την ώρα της αναχώρησης, μετέφερε στο www.ypaithros.gr  o πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής. «Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνέλευση, μετά την έκθεση Zootechnia, προκειμένου να σχεδιάσουμε τις κινητοποιήσεις» είπε, τονίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη κατεβαίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.