Με ρεκόρ πωλήσεων έκλεισε το 2019 η FMC Ελλάς

Βελτίωση της υπηρεσίας Evalio και λανσάρισμα νέων βιολογικών προϊόντων οι βασικοί στόχοι για τη φετινή χρονιά

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε η FMC Eλλάς το 2019, χρονιά που ήταν και η δεύτερη χρονιά λειτουργίας της εταιρείας με αυτήν τη μορφή και επωνυμία. Κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν που πέρασε, ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Διοκαράντος στέκεται σε τέσσερα βασικά σημεία που, όπως τονίζει, έδωσαν το στίγμα της εταιρείας.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας FMC Ελλάς, Γιάννης Διοκαράντος

«Ολοκληρώσαμε με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο τη σύζευξη του χαρτοφυλακίου των προϊόντων FMC/Cheminova με αυτά της πρώην DuPont. Αναπτύξαμε περαιτέρω την οργάνωση μας με επιπρόσθετο δυναμικό, αναδιοργανωθήκαμε και λειτουργήσαμε πιο αποτελεσματικά, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στο δίκτυό μας. Καταφέραμε να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών μας και τα μερίδιά μας στην αγορά.

Η προσάρτηση στο χαρτοφυλάκιό μας νέων σκευασμάτων (τρία ζιζανιοκτόνα, τρία μυκητοκτόνα και δύο εντομοκτόνα), καθώς και η καθοριστική συμβολή της ναυαρχίδας μας (Coragen® εντομοκτόνο), που παρεμπιπτόντως συμπλήρωσε 10 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά και σημαντικής προσφοράς στην ελληνική γεωργία, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε να καταγράψουμε νέο ρεκόρ πωλήσεων.

Τέλος, παρουσιάσαμε στην ελληνική αγορά το χαρτοφυλάκιο του νεοσυσταθέντος τμήματος Plant Health, που περιλαμβάνει την προσπάθεια της εταιρείας να εισέλθει στο κομμάτι των βιολογικών σκευασμάτων, πλαισιωμένων με εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης και αντιμετώπισης του αβιοτικού στρες». Η εκτενής ανάπτυξη του νέου χαρτοφυλακίου επετεύχθη, όπως σημειώνει ο κ. Διοκαράντος, με τον καλύτερο τρόπο «στην ετήσια καθιερωμένη πια εκδήλωσή μας, που πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικό θέρετρο της Χαλκιδικής».

Δίνοντας το περίγραμμα των στόχων της FMC Ελλάς για το 2020, ο ίδιος σημειώνει τα εξής:

«1. Ενισχύουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μας στη προϊόντα Plant Health. Επικεντρώνουμε πλέον την προσπάθειά μας στο να αποδείξουμε την ανωτερότητα και κυρίως την τεχνολογική υπεροχή τους, που βασίζεται στη βαθιά έρευνα της παραγωγής τους.

2. Επενδύουμε στη βελτίωση με καινοτόμο τρόπο της ήδη καταξιωμένης υπηρεσίας Evalio® AgroSystems, αναβαθμίζοντάς τη σημαντικά και κάνοντας την πιο χρηστική και προσιτή στον Έλληνα καλλιεργητή. Έτσι, συμβάλουμε καθοριστικά και παραμένουμε πρωτοπόροι στη νέα εποχή της ψηφιακής γεωργίας.

3. Σχεδιάζουμε την εισαγωγή νέων βιολογικών προϊόντων, στηριζόμενοι στην ενδογενή βιοτεχνολογική έρευνα της εταιρείας.

4. Ετοιμάζουμε τη συμμετοχή μας στην προσεχή Agrotica 2020, για να διατηρήσουμε την επαφή μας με τον αγροτικό κόσμο και τους πελάτες μας, παρουσιάζοντας το πρόσωπο της εταιρείας μας, αλλά κυρίως τις νέες μας, καινοτόμες προτάσεις.

5. Συνεχίζουμε και επεκτείνουμε την επιτυχημένη παρουσία μας στην Κύπρο, μέσω των καταξιωμένων αντιπροσώπων».