Ρύθμιση και των συνεταιριστικών δανείων της ΑΤΕ ζήτησε από Κόκκαλη ο ΣΑΣΟΕΕ

Ρύθμιση και των συνεταιριστικών δανείων της ΑΤΕ ζήτησε από Κόκκαλη ο ΣΑΣΟΕΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ενταχθούν και τα «κόκκινα» δάνεια των συνεταιρισμών από την πρώην ΑΤΕbank στη νέα ρύθμιση που θα «τρέξει» μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα απέσπασε από τον Βασίλη Κόκκαλη το προεδρείο του ΣΑΣΟΕΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής επιστολής που απέστειλε η διοίκηση του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η οποία οποία αφορούσε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θεσπίζοντας για πρώτη φορά δυνατότητα διευθετήσεως των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα με ευνοϊκούς όρους, αφού ληφθούν πρωτίστως υπ’ όψιν η βιώσιμη οικονομική δυνατότητα κάθε δανειολήπτη βάσει των τρεχουσών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και η εισοδηματική του ικανότητα. Παράλληλα τέθηκαν επί τάπητος πλήθος θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κοντός, οι αντιπρόεδροι Νικήτας Πρίντζος και Νίκος Κουτλιάμπας και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αθανάσιος Τσιοτίνας.

Ο κ. Κόκκαλης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και οι συνεταιρισμοί στη ρύθμιση αυτή. Πρόκειται για αίτημα του Συνδέσμου, καθώς χιλιάδες αγρότες αποτελούν μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων.

Β. Κόκκαλης: Σε εξωδικαστική ρύθμιση και τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου

Επιπλέον έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ρόλο που διαδραματίζει ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. στην προσπάθεια ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών. Τόνισε παράλληλα ότι οι ομάδες παραγωγών και οι υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες εξόδου του αγροτικού κλάδου από τις παθογένειες του παρελθόντος.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές