Σε έξι δόσεις ο φόρος εισοδήματος, πρώτη καταβολή έως 31 Ιουλίου

Σε έξι δόσεις ο φόρος εισοδήματος, πρώτη καταβολή έως 31 Ιουλίου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την 31η Ιουλίου 2017 εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, καθώς το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης παραμένει ως έχει μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο φόρος θα εξοφληθεί σε έξι δόσεις, όπως είχε αρχικά προβλεφτεί.

-Διαφήμιση-

Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις πρέπει να πληρωθούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1094/2017, μέχρι τις 17.7.2017, επίκειται η κατάθεση διάταξης με την οποία θα διασφαλίζεται η διατήρηση της καταβολής του φόρου σε 6 δόσεις. Έτσι και για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017 και οι υπόλοιπες πέντε (5) μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε (5) επόμενων μηνών, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki