Σε γυναικεία χέρια ιστορικό τυροκομείο των Τρικάλων

Με εξαγωγές ακόμη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις

Μία από τις πλέον δυναμικές τυροκομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και την επικράτεια, που διακρίνεται για την παραγωγή ημίσκληρου κίτρινου τυριού (κασέρι) και λιωμένου βουτύρου από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, είναι το τυροκομείο «Διβάνη» στα Τρίκαλα.

Σήμερα, τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας, με την Αθηνά Διβάνη να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διοικητικό σχήμα. Η Αθηνά Διβάνη έχει κληρονομήσει την παράδοση της παρασκευής τυριού από το 1926, που πρωτοξεκίνησε την επιχείρηση ο παππούς της. Σήμερα, εκτός από το κασέρι που τους έκανε γνωστούς, παράγουν πολλά νέα προϊόντα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στον Παραπόταμο Τρικάλων. Τα προϊόντα τους βρίσκονται σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας, ενώ εξάγουν στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παράγουν, επίσης, σκληρή μυζήθρα και φέτα που προορίζεται αποκλειστικά για τις εξωτερικές αγορές.

Σε γυναικεία χέρια ιστορικό τυροκομείο των ΤρικάλωνΗ Αθηνά έχει τελειώσει τεχνολογία τροφίμων και έκανε μεταπτυχιακό στο «Food Science», με ειδικότητα στη γαλακτοκομία, οπότε ο προσανατολισμός της προς την τυροκομία προϋπήρχε. Όπως λέει και η ίδια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να είσαι γυναίκα και να διοικείς μια τέτοια επιχείρηση. Αγαπά τον τόπο της και φροντίζει να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην επιχείρηση και την οικογένειά της. Της αρέσει να κρατά στενούς τους οικογενειακούς δεσμούς και η ύπαιθρος της προσφέρει μια ποιοτική ζωή και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Είναι παθιασμένη με την επιχείρηση κι ενώ της ζητάμε να μας μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό-επιχειρηματικό περιβάλλον, η ίδια προτιμά να μιλήσει για τα νόστιμα προϊόντα του τυροκομείου και τη ζήτηση που έχουν αυτά στην αγορά.