Σήκωσε κεφάλι η παραγωγή σύνθετων ζωοτροφών

Σήκωσε κεφάλι η παραγωγή σύνθετων ζωοτροφών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ωφεληµένη από την ανάκαµψη των τιµών του αγελαδινού, που σηµειώθηκε το 2017, βγήκε η βιοµηχανία ζωοτροφών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο (FEFAC).

Η βελτίωση του κλίµατος στην αγορά γάλακτος έδωσε τη δυνατότητα στους αγελαδοτρόφους να αυξήσουν τις ποσότητες σύνθετων ζωοτροφών που χορηγούν στα ζώα τους, ώστε να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, κάτι που αποτυπώθηκε και στα νούµερα των παραγγελιών.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύµφωνα πάντα µε τα στοιχεία της FEFAC, οι ζωοτροφές για την αγελαδοτροφία είναι η κατηγορία που παρουσιάζει τη µεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 1% σε ετήσια βάση, συµβάλλοντας ώστε η συνολική παραγωγή της βιοµηχανίας ζωοτροφών να κλείσει την περασµένη χρονιά µε θετικό πρόσηµο (+0,2%). Ωστόσο, οι αναλυτές της FEFAC επισηµαίνουν ότι ο κλάδος του αγελαδινού θα χρειαστεί χρόνο ακόµα, ώστε να «συνέλθει» από την κρίση και το βάρος που «προκαλούν» τα υψηλά αποθέµατα σε σκόνη γάλακτος, γι’ αυτό και αναµένουν ότι φέτος η ζήτηση θα σταθεροποιηθεί.

Tο 2017, η βιοµηχανική παρασκευή σύνθετων ζωοτροφών διαµορφώθηκε στους 156,7 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,2% σε σχέση µε έναν χρόνο πριν.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress