Σήμερα το κρίσιμο ΔΣ του ΕΛΓΟ για το πόρισμα της φέτας

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, σήμερα, Παρασκευή 7/5, θα διεξαχθεί το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα», όπου αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί το πολυαναμενόμενο πόρισμα της έρευνας για την υπόθεση τυριού με αγελαδινό γάλα που πωλείτο ως φέτα από την τρικαλινή βιομηχανία «ΟΜΗΡΟΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, έχει ήδη στα χέρια του το πόρισμα και το μελετά εδώ και αρκετές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ερευνάται από τις αρχές Μαρτίου από τον ΕΛΓΟ, ενώ στους ελέγχους συμμετείχαν κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Έχουν παρέλθει, συνεπώς, δύο μήνες από το ξεκίνημα των ερευνών και όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι περιμένουν με αγωνία το περιεχόμενο του πορίσματος.

Εξάλλου, την καθυστέρηση έκδοσης του πορίσματος επεσήμανε με χθεσινή ανακοίνωσή του και ο ΣΕΚ, καλώντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να «φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους».

Πάντως, πηγές της υπό έρευνα επιχείρησης ανέφεραν στην «ΥΧ» ότι το πιστοποιητικό παραγωγής φέτας ΠΟΠ δεν έχει ανακληθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τελευταία κέρδισε το πρόσφατο δικαστήριο, το τρίτο κατά σειρά με τον ΕΛΓΟ. Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος της επιχείρησης δήλωσε στην «ΥΧ» πως «παράγουμε, διακινούμε και πωλούμε φέτα κανονικά, κάτι που μπορεί κάποιος να διασταυρώσει και από τον ΕΛΓΟ». Η εφημερίδα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Οργανισμό, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η θέση του για τα τεκταινόμενα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.