Συμψηφισμό με μελλοντικές εισφορές επέλεξαν οι μισοί μη μισθωτοί  

Πάνω από 300.000 οι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι με πιστωτικό υπόλοιπο από την εκκαθάριση του 2017

Με
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Να συμψηφίσουν το πιστωτικό τους υπόλοιπο με τις εισφορές που πρέπει να καταβάλουν μέσα στους επόμενους μήνες επέλεξαν σχεδόν οι μισοί μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, για τους οποίους η διαδικασία εκκαθάρισης των εισφορών του 2017, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, «έβγαλε» πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ.

Στην κατηγορία των μη μισθωτών ασφαλισμένων συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι γνωστό, τόσο οι αγρότες όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Από τους περίπου 330.000 ασφαλισμένους της κατηγορίας αυτής, οι οποίοι βρέθηκαν να… έχουν λαμβάνειν από τον ΕΦΚΑ, για τους 25.000 τα προς επιστροφή ποσά ήταν κάτω των 50 ευρώ, γι’ αυτό και, όπως ορίζει ο νόμος, παρέμειναν στον λογαριασμό τους, προκειμένου να συμψηφιστούν με τρέχουσες εισφορές.

Από τους υπόλοιπους 305.000 μη μισθωτούς, περίπου 150.000 επέλεξαν να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου -που έληγε η σχετική προθεσμία- αίτηση για συμψηφισμό του υπολοίπου τους με τις εισφορές επόμενων μηνών. Όσοι δεν αιτήθηκαν συμψηφισμό, θα πρέπει μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε να κατατεθούν εκεί τα χρήματα που δικαιούνται.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε και παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η «ΥΧ», σε σύνολο 462.776 ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ οι εισφορές των οποίων εκκαθαρίστηκαν, οι 106.308 (ποσοστό 22%) βρέθηκαν πιστωτικοί.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι εκκρεμεί ακόμα ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους με παράλληλη ασφάλιση ως μισθωτοί, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 350.000.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές