Δυτική Ελλάδα: Συνεργασία με την Ρουμανία για τα αγροτικά προϊόντα

elaiolado
Κοινή στρατηγική για τα αγροτικά προϊόντα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Γόνιμο έδαφος» για την ανάπτυξη συμμαχιών στο πλαίσιο του αγροδιατροφικού τομέα βρήκε στη γειτονική Ρουμανία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η παντελής έλλειψη, λόγω κλίματος, αγροτικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, οι φράουλες, η βρώσιμη ελιά και τα εσπεριδοειδή, δίνει τη δυνατότητα στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της περιφέρειας να καλύψει αυτό το κενό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Μητρόπουλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου της CPMR στην Πάτρα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία που προέρχεται από τις περιφέρειες Τουρσέα και Καλαράσι για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών. Η πιθανή συνεργασία των δύο χωρών αποσκοπεί στο άνοιγμα νέων αγορών και στην από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση προϊόντων των δύο περιοχών, τόσο σε ευρωπαϊκές, όσο και σε αγορές τρίτων χωρών.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στις περιοχές Τουρσέα και Καλαράσι, που βρίσκονται κοντά στον Δούναβη, καλλιεργούνται δημητριακά και κηπευτικά, ωστόσο, δυναμικότερη παρουσία εμφανίζει ο κτηνοτροφικός τομέας, καθώς κατέχει την 4η θέση στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την προώθηση προϊόντων στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και για την επίτευξη συμφωνιών που θα ενισχύσουν το καλάθι των αγροτικών προϊόντων των δύο χωρών.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας