Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου για την τύχη της φέτας

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα για τη φέτα

Επιβεβαιώνεται και από πηγές του ΥπΑΑΤ, το ρεπορτάζ του ypaithros.gr, σχετικά με τη σύσκεψη στο Μαξίμου (στις 24/5) υπό τον Πρωθυπουργό για το θέμα της φέτας (με την συμμετοχή και του Β. Αποστόλου). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αναφέρθηκε ότι στην περίπτωση της συμφωνίας με τον Καναδά τα περιθώρια δεν είναι πολλά για βελτιώσεις αφού το κείμενο έχει γραφεί. Ωστόσο η χώρα μας θα επιχειρήσει να κάνει κάποιες παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής.

Μεγαλύτερη αισιοδοξία υπάρχει ως προς τα περιθώρια παρέμβασης στις συμφωνίες με την Νότιο Αφρική αλλά και την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP).

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε:

Σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr – το μεσημέρι της Τρίτης 24 Μαϊου στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ΠΟΠ Φέτα.

Όπως έχει γράψει πρώτη η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» το θέμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στα χέρια του Πρωθυπουργού και έγκειται πλέον σε αυτόν αν η χώρα θα ασκήσει ΒΕΤΟ για την προστασίας της ναυαρχίδας της ελληνικής κτηνοτροφίας σε σχέση με τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.