Σύσκεψη της ΣΑΣΟΕΕ στον Βόλο με θέμα τα προβλήματα των συνεταιριστικών οργανώσεων

Σύσκεψη της ΣΑΣΟΕΕ στον Βόλο με θέμα τα προβλήματα των συνεταιριστικών οργανώσεων

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΣΟΕΕ πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν σύσκεψη στο Βόλο την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ.

Στην σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συνεταιριστικών Οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης καθώς και αυτών που βρίσκονται σε προβληματική λειτουργία.

Η σύσκεψη αυτή συγκαλείται προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και  να αναδειχθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης που έχουν οδηγηθεί αυτές οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

«Οι δικαστικές διώξεις, οι ποινές, η δέσμευση προσωπικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και η ατέλειωτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων καθώς και οι οικογένειές τους δεν έχουν τέλος.

Πολλοί εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και αρκετοί έχουν προβλήματα επιβίωσης.

Το παράδοξο και εντυπωσιακό  είναι ότι χωρίς να βαρύνονται με κάτι μεμπτό και επιλήψιμο, υφίστανται αυτές τις διώξεις, την ταλαιπωρία και τον κοινωνικό διασυρμό με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση. Άλλωστε ποτέ δεν ήταν και δεν είναι ενάντια οιουδήποτε ελέγχου επιλέξει η Πολιτεία.

Αν κάποιοι ευθύνονται για έκνομες πράξεις και παραλείψεις να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, όχι όμως άκριτα χωρίς διάκριση όλοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και να υφίστανται αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση κατέστρεψε όλες τις κοινωνικές τάξεις και στο πέρασμά της συμπαρέσυρε σχεδόν όλες τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί την κατάφορη αδικία που γίνεται εις βάρος των Διοικήσεων και των υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικών Οργανώσεων και οφείλει να δώσει λύσεις.

Η ΣΑΣΟΕΕ συμπαρίσταται με κάθε τρόπο σε αυτές τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάδειξης του θέματος προκειμένου να αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην σύσκεψη της ΣΑΣΟΕΕ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου θα παρευρίσκεται τόσο ο Πρόεδρος της κ. Αλέξανδρος Κοντός όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος που θα είναι και ο οικοδεσπότης αυτής καθώς και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΑΣΟΕΕ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΣΑΣΟΕΕ.