Στα τρόφιμα και ποτά 6 στις 10 νέες επιχειρήσεις που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 2016

Στα τρόφιμα και ποτά 6 στις 10 νέες επιχειρήσεις που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το 2016

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων προϊόντων εξακολουθεί να διατηρεί στην Ελλάδα ο κλάδος τροφίμων και ποτών.

Παρά την οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση της εγχώριας κατανάλωσης, ο κλάδος κατέχει υψηλά ποσοστά που αγγίζουν το 63% μεταξύ των νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας το 2016.

Οι εταιρείες παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου πέτυχαν να σταθεροποιηθούν στο 12,60%, όπως άλλωστε και οι κλάδοι της Οινοποίησης και της Ζυθοποιίας, που διατήρησαν το μερίδιό τους στο 10,31%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας 520 Barcode Ελλάς, συνολικά, πάνω από 52.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της νέας πλατφόρμας / υπηρεσίας  my520.gr μέσα στο 2016. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από αυτόν του 2015, αύξηση που αντανακλά την εξαιρετική αποδοχή της νέας υπηρεσίας και των πλεονεκτημάτων της.

Επιπλέον και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, 415 ήταν οι νέες εταιρείες, που εγγράφηκαν στην 520 Barcode Ελλάς και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520, αριθμός κατά 8,1 % μικρότερος από αυτές τους 2015. Η πτώση λογική και αναμενόμενη καθώς αντανακλά αυτήν της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση της καταχώρησης και δημιουργίας νέων κωδικών στο my520.gr με κωδικούς από τρόφιμα να διατηρούν το μεγαλύτερο ποσοστό και να ακολουθούν η ένδυση και υπόδυση. Γενικότερα στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ανακατατάξεις και τους παραπάνω κλάδους ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, η Ένδυση, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο, και τα Απορρυπαντικά.

Νέα προϊόντα

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των νέων επιχειρήσεων–πελατών της 520 Barcode Ελλάς το 63% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες. Τα στοιχεία για το 2016, δίνουν ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας που εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν καταχωρηθεί στην νέα πλατφόρμα my520.gr ξεπερνά τους 220.000 κωδικούς καθιστώντας την ένα χρήσιμο και αξιόπιστο εργαλείο για την επιχείρηση, τον αγοραστή και τον καταναλωτή.

Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της την χρήση της υπηρεσίας my520.gr με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα και αξιόπιστα το δικό τους barcode με πρόθεμα 520.