Στα χέρια του Χουλιαράκη το έγγραφο για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Στα χέρια του Χουλιαράκη το έγγραφο για τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Προς το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη για υπογραφή,  κατευθύνεται η απόφαση για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr και φαίνεται να είναι ζήτημα ημερών να πιστωθούν τα χρήματα στους αγρότες.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί το σχετικό έγγραφο από το γραφείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου  και πλέον έχει περάσει στα χέρια του αρμόδιου, για τις πληρωμές, Γιώργου Χουλιαράκη.

Πλέον εκείνος αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη διαδικασία κι εφόσον υπάρξει η υπογραφή μένει να δοθεί η εντολή στο τραπεζικό σύστημα και στη συνέχεια να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά από ρεπορτάζ της «ΥΧ» η  πληρωμή για το πετρέλαιο θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θ’ αφορά στον ΕΦΚ για τις χρονιές 2013 -14, συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ ενώ τα τελευταία στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων καταδεικνύουν ότι εκκρεμούν 30 εκ. ευρώ από την τελευταία δόση του 2013, περίπου 108 εκ. για το 2014 και κάπου 80 εκ. ευρώ για το 2015.