Οι start ups ταράζουν τα νερά της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων

Αναλυτές χαρτογραφούν τις τάσεις που θα καθορίσουν φέτος τις εξελίξεις στον κλάδο

startups-food-apple
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έτοιμοι για περισσότερες αναταράξεις μέσα στο 2018 οφείλουν να είναι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων, καθώς η αυξανόμενη επιρροή των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) θα ορίσει εν πολλοίς το σκηνικό της αγοράς τη νέα χρονιά.

Όπως υποστηρίζει η Pinar Hosafci, επικεφαλής έρευνας για τα Συσκευασμένα Τρόφιμα στο Euromonitor International, μικροί τοπικοί παίκτες και start-ups «κλέβουν» όλο και περισσότερο μερίδια αγοράς από τους μεγάλους και καθιερωμένους παίκτες με κύριο όπλο τους την καινοτομία. «Το 2018 θα είναι η χρονιά κατά την οποία οι φυτικές πρωτεΐνες, η προσωποποιημένη διατροφή και η τεχνολογία θα ηγηθούν μεταξύ των νέων τάσεων στον κλάδο.

-Διαφήμιση-

Οι start-ups θα υπερκεράσουν σε ευρηματικότητα τους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι, αν θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι, πρέπει είτε να επενδύσουν στην καινοτομία είτε να κάνουν συμπράξεις με premium παίκτες είτε να προχωρήσουν σε εξαγορές. Οι εταιρείες που δεν κατανοούν τις επαναστατικές αλλαγές που γίνονται θα χαθούν ή θα τις απορροφήσουν άλλες». 

Διαβάστε περισσότερα στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki