Στον Σταύρο Παπασάββα η υποτροφία «Ηλίας Κουρούδης» από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, τιμώντας την μνήμη του ιδρυτή τους Ηλία Κουρούδη, παρέχουν φέτος ετήσια υποτροφία σε επιτυχόντα φοιτητή αγροτικής οικογένειας που πέτυχε την εισαγωγή του σε Γεωπονική Σχολή της χώρας.

Φέτος η υποτροφία δίνεται στον Σταύρο Παπασάββα, που πέρασε στη Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και συνέντευξη του είχε φιλοξενηθεί στις 13/9/2019 στην Ύπαιθρο Χώρα. 

Σταύρος Παπασάββας - Υποτροφία Ηλίας Κουρούδης
Ο Σταύρος Παπασάββας με τον πατέρα του Θανάση και τους Εμμανουέλα και Σταμάτη Κουρούδη, στην είσοδο του εκκοκκιστηρίου

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων:

Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, τιμώντας την μνήμη του ιδρυτή τους Ηλία Κουρούδη, παρέχουν φέτος ετήσια υποτροφία σε επιτυχόντα φοιτητή αγροτικής οικογένειας που πέτυχε την εισαγωγή του σε Γεωπονική Σχολή της χώρας.

Με χαρά είδαμε να υποβάλλονται αρκετές υποψηφιότητες από νέους της Θράκης, μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης. Η εταιρεία μας έκανε μια τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τα νεότερα στελέχη της επιχείρησης, τα οποία θέσπισαν τα κριτήρια και αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες.

Φέτος η υποτροφία δίνεται στον Σταύρο Παπασάββα, που πέρασε στη Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Σταύρος Παπασάββας και Εμμανουέλα Κουρούδη

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι ο Σταύρος αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογένειας βαμβακοπαραγωγών με την οποία συνεργαζόμαστε πάνω από 30 χρόνια. Στις φωτογραφίες κάτω φαίνεται ο παππούς κ. Σταύρος καθώς παραδίδει βαμβάκι στο εκκοκκιστήριο μας τη δεκαετία του ’90, καθώς και ο πατέρας του, γεωπόνος κ. Θανάσης Παπασάββας, σε εκδήλωση της εταιρείας μας για το ποιοτικό βαμβάκι. 

Τον ίδιο τον Σταύρο τον θυμόμαστε από μικρό παιδί να έρχεται με τον πατέρα του στο εκκοκκιστήριο για να παραδώσουν βαμβάκι, και να ανεβαίνει στον φορτωτή. 

Επιπλέον, η οικογένεια Παπασάββα ήταν από τι πρώτες που συμμετείχαν στα προγράμματα μας, όπως αυτό του Cotton+.

«Δήλωσα αποκλειστικά και μόνο Γεωπονικές Σχολές. Δεν μ’ ενδιέφερε καμία άλλη» δήλωσε σε συνέντευξη του στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο Σταύρος. «Εδώ και τρία χρόνια αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τη γη, όχι αποκλειστικά ως αγρότης, αλλά ν’ ανέβω ένα επίπεδο».