Στη Grivalia περνούν 16 ακίνητα της Μαρινόπουλος

Συμψηφισμό ΦΠΑ από τις «κουρεμένες» απαιτήσεις της Μαρινόπουλος ζητά ο ΣΒΒΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στα χέρια της Grivalia περνούν τα 16 ακίνητα της Ζήνων που χρησιμοποιούνται ως καταστήματα και αποθήκες από την Μαρινόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Grivalia ανακηρύχθηκε πλειοδότης σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό χαρτοφυλακίου δεκαπέντε εμπορικών ακίνητων – supermarkets και ενός οικοπέδου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων είναι 48.477τμ, ενώ εφτά καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στην Θεσσαλονίκη, από ένα σε Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Ρόδο, & Τρίκαλα, και τέλος ένα κατάστημα και ένα οικόπεδο βρίσκονται στο Αγρίνιο. Η συναλλαγή αφορά το 100% των ακινήτων με εξαίρεση ένα ακίνητο στο Κολωνάκι (ιδιοκτησία 50,00% εξ’αδιαιρέτου) και ένα στο Αιγάλεω (ιδιοκτησία 43,75% εξ’αδιαιρέτου).

Συγκεκριμένα, ο Διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 10 Φεβρουαρίου 2017 και αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούσαν το σύνολο του ενεργητικού της «ΖΗΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία τελεί υπό έκτακτη ειδική διαχείριση και με τη σειρά της, ανήκει στην αυστραλιανή APN Fund Management. Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω ακίνητα είναι μισθωμένα στην εταιρεία με την επωνυμία Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου, βάσει μισθωτικής συμφωνίας που ορίζεται στο Σχέδιο Εξυγίανσης της εταιρίας.

Το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ήταν €16.25εκ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά εντός των επόμενων μηνών αφού εκπληρωθούν οι σχετικές διαδικαστικές προϋποθέσεις των άρθρων 68 επ. του νόμου 4307/2014 περί έκτακτης ειδικής διαχείρισης.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο είχε αποτιμηθεί στα 16,5 εκατ. ευρώ στο τέλος 2015, ενώ προ σχεδόν δέκα χρόνια η αποτίμησή του έφτανε τα 70 εκατομμύρια.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Grivalia ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακίνητων, ενός επί της Λεωφ. Συγγρού 340, στην Καλλιθέα Αττικής, και ενός επί της Λεωφ. Κηφισίας 49, στο Μαρούσι Αττικής.

Στο ισόγειο και των δύο κτιρίων στεγάζονται καταστήματα της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Media Markt. Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των δύο ανωτέρω ακινήτων ανήλθε σε 18,48 εκ ευρώ, εκ των οποίων, 13,20 εκ ευρώ αφορούν στο τίμημα για το ακίνητο επί της Λεωφ. Συγγρού και 5,28 εκ ευρώ στο τίμημα για το ακίνητο επί της Λεωφ. Κηφισίας.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress