Στην αγκαλιά της ΔΕΛΤΑ περνάει η ΜΕΒΓΑΛ

Στην αγκαλιά της ΔΕΛΤΑ περνάει η ΜΕΒΓΑΛ

Νέο τοπίο ανατέλει στη μακεδονίτικη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ καθώς, μετά τα όσα αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 1η Ιουνίου, η ΔΕΛΤΑ καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, εγκρίθηκε με ποσοστό 72% η πρόταση της οικογένειας Χατζάκου και της ΔΕΛΤΑ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν πρόκειται να συμμετέχει η οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου η οποία σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιό της στη ΔΕΛΤΑ.

Στο μετοχικό σχήμα αναμένεται να παραμείνει η πλευρά Συμεωνίδη με μειωμένο, ωστόσο, ποσοστό αφού δε σκοπεύει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΜΕΒΓΑΛ, η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα καλύψει σταδιακά τις υποχρεώσεις της εταιρείας και θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση της ρευστότητας.

Επιπλέον, απορρίφθηκε η πρόταση που εδώ και καιρό υπάρχει στο τραπέζι και αφορούσε την αναδιάρθρωση δανεισμού και, παράλληλα, είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των funds. Eισηγητής και μοναδικός υπέρμαχος της πρότασης ήταν η πλευρά Παπαδάκου η οποία, όπως προαναφέρθηκε, μετά την απόρριψή της σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές στη ΜΕΒΓΑΛ και να αποχωρήσει οριστικά τόσο από το μετοχικό σχήμα όσο και από τη διοίκηση.