Στην πρώτη γραμμή της βιολογικής φυτοπροστασίας η Syngenta με την εξαγορά της Valagro

Επένδυση με το βλέμμα στο μέλλον συνιστά για τη Syngenta η εξαγορά της Valagro που ανακοινώθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι η αγορά βιολογικών φυτοπροστατευτικών αναμένεται να διπλασιαστεί μέσα στην επόμενη πενταετία, η συμφωνία (οι οικονομικές λεπτομέρειες της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκαν) δίνει στη Syngenta τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει αυτήν τη δυναμική.

Η Valagro εδρεύει στην Atessa της Ιταλίας, έχει ιστορία 40 χρόνων και τη δεκαετία 2009-2019 αναπτύχθηκε με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 10%. Το 2019, οι πωλήσεις της έφτασαν τα 175 εκατ. δολάρια και το πελατολόγιό της εκτείνεται από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Κίνα και τη Λατινική Αμερική. Διαθέτει 13 θυγατρικές, οκτώ μονάδες παραγωγής και περισσότερους από 700 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της Syngenta, πρόκειται για έναν όμιλο με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο και έντονη ερευνητική δραστηριότητα, ο οποίος προσφέρει στους πελάτες του ολοκληρωμένες λύσεις βιολογικής θρέψης και φυτοπροστασίας. Η ιταλική εταιρεία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητο brand, κάτω από την ομπρέλα της Syngenta Crop Protection. «Αυτή η εξαγορά υπογραμμίζει τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες στον συγκεκριμένο τομέα και μας αναδεικνύει ως έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά βιολογικών.

Αποτελεί επίσης κομμάτι της δέσμευσής μας για επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων, ώστε να βοηθήσουμε τους αγρότες να διαχειριστούν την κλιματική αλλαγή και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους ως μέρους του Σχεδίου Καλής Ανάπτυξης (Good Growth Plan)», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Syngenta, Erik Fyrwald.