Στήριξη ζητούν οι χοιροτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας

Τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεών της ζήτησε σε συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο, ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, πρόκειται για έναν κλάδο που αποτελεί το πιο δυναμικό και οργανωμένο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα του νομού με 12.000 χοιρομητέρες, ζωικό κεφάλαιο και με τεράστια συμβολή στην τοπική οικονομία με επενδυτικό κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Χρήστου, επέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα του κλάδου και προτάσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και στη βελτίωση της παραγωγής και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας.

Όπως υπογράμμισε, τα Σχέδια Βελτίωσης πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τους κτηνοτρόφους. Παράλληλα, απηύθυναν αίτημα για να συμμετάσχουν στις Επιτροπές Περιφερειακής Διαβούλευσης και έθιξαν το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων και το θέμα της αφρικανικής πανώλης.