Στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας με μείωση του ΕΤΜΕΑΡ προανήγγειλε ο Σταθάκης

Στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας με μείωση του ΕΤΜΕΑΡ προανήγγειλε ο Σταθάκης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη προς τη βιομηχανία γενικά και την κλωστοϋφαντουργία ειδικότερα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Οι δηλώσεις του υπουργού πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας (ΣΕΒΚ).

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, θα λάβει χώρα μέσα στο πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων προορίζεται για την ενίσχυση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι θα εισηγηθεί στη ΡΑΕ τη διερεύνηση πιθανής αναπροσαρμογής της μεθοδολογίας υπολογισμού των χρεώσεων του δικτύου μεταφοράς και διανομής από τη ΡΑΕ με στόχο την μείωση του συνολικού κόστους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΒΚ οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εποικοδομητική, οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Β.Κ. έθεσαν το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστος του κλάδου.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress