Στηρίζουν τους πυρόπληκτους μελισσοκόμους οι «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί»

Η Αγγελική Παπαράδη εκπροσωπεί την ομάδα «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί», είναι από την Αλεξανδρούπολη και ασχολείται με την τυποποίηση μελιού και την παραγωγή προϊόντων βασισμένων στο μέλι.

Οι φωτιές στον Έβρο ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης και στηρίζουν τους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχές του Έβρου, προωθώντας τις ετικέτες, αλείμματα Γαϊδαράκος – παρασκευασμένα με μέλι Έβρου – και το εβρίτικο μέλι Νατούρα ΑΕ. «Επηρεάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η τοπική μελισσοκομία, γι’ αυτό αποφασίσαμε όλα μας τα προϊόντα που περιέχουν μέλι αυτό να προέρχεται από τον Έβρο. Απευθύναμε πρόσκληση σε τοπικούς μελισσοκόμους, εφόσον έχουν αποθέματα μελιού να μας τα προμηθεύσουν.

Τα αγοράσαμε σε τιμές πολύ καλύτερες από τις υπάρχουσες». Στόχος της κίνησης αυτής είναι η οικονομική στήριξη των μελισσοκόμων, ώστε να ξαναφτιάξουν τα μελισσοσμήνη, να αγοράσουν τις κυψέλες που κάηκαν, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να παράγεται μέλι στον τόπο. Η κα Παπαράδη τονίζει ότι «οι μέλισσες αποτελούν το μέσο για να ανακάμψει όλο το περιβάλλον που έχει καταστραφεί. Θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επαναδημιουργία του περιβάλλοντος που χάθηκε».

Η πρωτοβουλία τους βρίσκει θετική ανταπόκριση πανελλαδικά, αλλά και από την τοπική κοινωνία στην Αλεξανδρούπολη. «Είναι ένας τρόπος να στηρίξουν και οι υπόλοιποι Έλληνες την ανάκαμψη της περιοχής μας».