Στο άρθρο 99 η Ένωση Πεζών

Στο άρθρο 99 η Ένωση Πεζών

Μια ιστορική συνεταιριστική οργάνωση της Κρήτης  η ΕΑΣ Πεζών εντάχθηκε στο καθεστώς του άρθρου 99 ξεκινώντας μια μαραθώνια διαδικασία εξυγίανσης  με στόχο τόσο να διασωθεί η ίδια, όσο και να εξασφαλιστούν οι δεκάδες πιστωτές και οι πρώην και νυν εργαζόμενοι της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ του cretalive.gr, o μεγάλος “βραχνάς” της Ένωσης Πεζών ήταν τα τραπεζικά χρέη που ξεπερνούν τα 23 εκ ευρώ, και που αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα του συνόλου των χρεών της.

Η Ένωση, την Παρασκευή, δια των συνηγόρων της Φραγκίσκου Λαμπρινού και Αργύρη Αργυριάδη, παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης, 120 σελίδων, με το οποίο επιζητείται η μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του τραπεζικού της δανεισμού, ώστε – σύμφωνα με την πρόβλεψη – να μπορέσει να προχωρήσει στην αποπληρωμή του 100% των χρεών της.

Βάσει του σχεδίου –  στο οποίο σημειωτέον συναίνεσαν και οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στην διαδικασία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου – προβλέπεται η αποπληρωμή, σε βάθος χρόνου,  των οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες ενώ τα οφειλόμενα προς τους πρώην και νυν εργαζόμενους θα καταβληθούν σε 24 δόσεις.

Το Δικαστήριο εξέδωσε  προσωρινή διαταγή,  δημιουργώντας ασπίδα προστασίας για την Συνεταιριστική Οργάνωση που επιδιώκει ουσιαστικά να «βγάλει τη θηλιά της χρεοκοπίας από το λαιμό της».

Πηγή: http: cretalive.gr