Στο εργοστάσιο της Pummaro o Μάρκος Μπόλαρης

Στο εργοστάσιο της Pummaro o Μάρκος Μπόλαρης

Επίσκεψη στο εργοστάσιο Pummaro, στη Γαστούνη, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη έγινε προκειμένου ο υπουργός να έχει μία επί τόπου ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα αειφόρου και συμβολαιακής καλλιέργειας τομάτας, που εφαρμόζεται εδώ και έξι χρόνια από το εργοστάσιο, με συγκεκριμένα οφέλη για τους 100 συνεργαζόμενους παραγωγούς, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μπόλαρης επισκέφθηκε καλλιέργειες τομάτας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς των ομάδων Γαστούνης και Αμαλιάδας, ενώ στο εργοστάσιο του Pummaro οι κ.κ. Στέλλα Γεωργανά, διευθύντρια, Ανδρέας Τσαπικούνης, διευθυντής παραγωγής και Δημήτρης Eυθυμιόπουλος, διευθυντής Γεωπονικής Υπηρεσίας, παρουσίασαν το πρόγραμμα και ξενάγησαν τον αναπληρωτή υπουργό στην παραγωγική μονάδα.

Παρών ήταν και ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, διευθυντής επικοινωνίας και σχέσεων με τα ΜΜΕ της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, ο οποίος τόνισε: «Η αειφόρος, συμβολαιακή καλλιέργεια της τομάτας στο εργοστάσιό μας στη Γαστούνη έχει πολύ σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Η εταιρεία μας απορροφά το 100% της σοδειάς των συνεργατών μας παραγωγών, εξασφαλίζοντάς τους ένα σταθερό και σίγουρο εισόδημα, απαραίτητο κίνητρο για τους ίδιους, ώστε να μείνουν κοντά στη γη τους και να συνεχίσουν να επενδύουν στην κορυφαία ποιότητα τομάτας που παράγει η περιοχή».

Το εργοστάσιο Pummaro απασχολεί σήμερα 100 εργαζομένους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περίπου η μισή σοδειά τομάτας του προγράμματος εξάγεται, μέσω του Pummaro, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας, έτσι, στην ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικής της χώρας μας.