Στο γάλα υψηλής παστερίωσης εισέρχεται με δύο νέους κωδικούς η ΕΒΟΛ

Το δικό της μερίδιο από το περίπου 20% της αγοράς  γάλακτος που κατέχουν τα προϊόντα υψηλής παστερίωσης διεκδικεί η ΕΒΟΛ λανσάροντας δύο νέους κωδικούς.

Το πλήρες και το ελαφρύ γάλα υψηλής παστερίωσης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέσα στο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου ο Νικήτας Πρίντζος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 500.000 ευρώ μέσω της οποίας φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται στη συγκεκριμένη κατηγορία της αγοράς ιδίως στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε, επίσης, ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους η γαλακτοβιομηχανία παρουσίασε αύξηση 20% στον κύκλο εργασιών της ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα κέρδη.

Επιπλέον,όπως και πέρυσι, η ΕΒΟΛ θα χορηγήσει και φέτος συνολικά 15 υποτροφίες, ύψους 400 μηνιαίως η κάθε μία, σε φοιτητές-παιδιά παραγωγών απο τα χωριά που συνεργάζονται με το συνεταιρισμό και έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα κοινοτικά καταστήματα των 20 χωριών που περιλαμβάνονται στο δυναμικό του συνεταιρισμού.