Στο στόχαστρο των Βρυξελλών οι Πωλήσεις Κάτω του Κόστους

Πιέζουν για πιο αποτελεσματικότερα μέτρα οι Ευρωπαίοι αγρότες

Στο στόχαστρο των Βρυξελλών οι Πωλήσεις Κάτω του Κόστους
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο πλαίσιο της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών στην αλυσίδα τις διακίνησης αγροτικών προϊόντων και της αναμενόμενης νομοθετικής παρέμβασης της Κομισιόν, οι κορυφαίες επαγγελματικές οργανώσεις των αγροτών Copa και Cogeca επιδιώκουν να βάλουν στο κάδρο της δημόσιας συζήτησης ένα από τα σημαντικότερα, όπως το χαρακτηρίζει, πολιτικά ζητήματα για την αγροδιατροφική αλυσίδα, τις πωλήσεις κάτω του κόστους.

Οι χώρες που έχουν εντάξει στις εθνικές τους νομοθεσίες διατάξεις σχετικές με τις πωλήσεις κάτω του κόστους είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Βέλγιο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα σε ειδική συνάντηση στις Βρυξέλλες, πριν από λίγες μέρες, που προκύπτουν για τις διατάξεις που ισχύουν στις χώρες-μέλη της ΕΕ, ο αναλυτής κ. Falcon επεσήμανε ότι η πρακτική των πωλήσεων κάτω του κόστους εδράζεται στην κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και συνδέεται με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Σημείωσε, ακόμη, ότι οι διατάξεις που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στις περιπτώσεις τέτοιων πωλήσεων θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερες, ενώ τόνισε πως υπάρχει σημαντική δυσκολία να αποδειχθούν αυτές οι πρακτικές.

Οι επιχειρήσεις, όπως είπε, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ίδιες δυσκολίες με εκείνες των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει ο διοικητικός έλεγχος. Σε ό,τι αφορά το μέρος του δικαστικού ελέγχου, υπογράμμισε ότι αυτός εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις καταγγελιών και με καθυστέρηση και ότι είναι δύσκολη η απόδειξη.

Διαβάστε αναλυτικά τα βασικά σημεία της νομοθεσίας που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress