Στους …δρόμους του κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Στους ...δρόμους του κρασιού της Βορείου Ελλάδος

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος για 13η χρονιά, οι «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας. Φέτος, πάνω από 10.000 (10.184) φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού πέρασαν τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου!

Τα οινοποιεία είχαν ετοιμαστεί κατάλληλα για το ανοιξιάτικο αυτό οινικό event, ενώ τα περισσότερα είχαν προγραμματίσει πληθώρα εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα το κρασί, όπως ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, κάθετες γευσιγνωσίες με ετικέτες δεκαετιών, masterclasses, εργαστήρια μαγειρικής, οινικά cocktails (winetails), safari wine adventure, κινηματογραφικά και μουσικά δρώμενα, κεράσματα καθώς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, ο «Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ανοιχτές Πόρτες 2016» με 87 έγκυρες συμμετοχές (συνολικά γύρω στις 120) και 3 νικήτριες φωτογραφίες.

Στο πλαίσιο των Ανοιχτών Πορτών πραγματοποιήθηκε κλήρωση δώρων που φέτος ανέδειξε 30 τυχερούς.  Οι νικητές πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  για να ενημερωθούν σχετικά με το δώρο που έχουν κερδίσει, ενώ οι ίδιοι πρέπει να αναλάβουν την παραλαβή των δώρων τους.