Στους παραγωγούς τα μισά από τα 5 εκατ. που πήρε από την Πειραιώς η ΕΒΖ

ΕΒΖ: Εξελίξεις το επόμενο 48ωρο στην ΕΒΖ δια στόματος Χαρίτση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προς τευτλοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ενώ τα υπόλοιπα οφειλόμενα από τα τεύτλα που παραδόθηκαν πέρυσι θα καταβληθούν το Σεπτέμβριο.

Τα παραπάνω αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνοντας ότι τα 2,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από την εκταμίευση των 5 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς προς τη βιομηχανία. Οι οφειλές από την παραγωγή που θα διατεθεί φέτος στην ΕΒΖ, σύμφωνα με το υπουργείο, θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.  

-Διαφήμιση-

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε πληρωμές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων, μετά την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της υλοποίησης του πλάνου αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ.

Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς τον Σεπτέμβριο και στην εξόφληση των οφειλών του 2016 μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ κυρίαρχο στόχο αποτελεί η ομαλοποίηση της συνεργασίας της με τους παραγωγούς.

Η ενεργοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης της εταιρείας για περιστολή λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών θα είναι καταλυτικές για την επιστροφή σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του ΔΣ τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki