Στυλίδα: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER”

Πραγματοποιήθηκε στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2022 στη Στυλίδα Φθιώτιδας η εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης της Πρόσκλησης LEADER για την επιλογή των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου (ΣΣ) ΚΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ: στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και φιλοξενήθηκε από το Δήμο Στυλίδας υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, παρέστη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της Πρόσκλησης και ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους τοπικούς φορείς για την προετοιμασία στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της Παρέμβασης «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER» του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Σκοπός της Πρόσκλησης είναι η επιλογή τοπικών προγραμμάτων LEADER, και ειδικότερα η επιλογή των Ομάδων Τοπικής Δράσης, των περιοχών εφαρμογής τοπικών προγραμμάτων και των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης LEADER, στο πλαίσιο του ΣΣ της ΚΑΠ για την προγραμματική περίοδο 2023-2027.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Σχεδίου της σχετικής Πρόσκλησης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά του Ελληνικού Δικτύου LEADER/CLLD, ο Πρόεδρός του κ. Μιχάλης Σκορδάς χαιρέτησε την ανακοίνωση για τη δημοσίευση της Πρόσκλησης, ενώ και τα στελέχη των ΟΤΔ, μέσω των εισηγήσεών τους, ανέδειξαν για ακόμη μια φορά το ρόλο, τη συμβολή και την προστιθέμενη αξία των τοπικών αναπτυξιακών στρατηγικών στις αγροτικές περιοχές της Χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση στο φύλλο της «ΥΧ» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου