Σχέδια Βελτίωσης: Ένας στους επτά φακέλους δεν έχει ανοιχθεί, 2.000 οι γνωμοδοτήσεις

Στο φως φέρνει τις τελευταίες εξελίξεις στα Σχέδια Βελτίωσης η «ΥΧ». Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το ποτήρι, αυτήν τη στιγμή, είναι μισογεμάτο. Από τη μία, οι αξιολογήσεις έχουν προχωρήσει και βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς από τους 15.000 φακέλους οι 13.000 έχουν ήδη αξιολογηθεί. Ωστόσο, ένας σημαντικός αριθμός φακέλων, περί τους 2.000, δεν έχει εξεταστεί από τους αξιολογητές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένας στους επτά φακέλους παραμένει χωρίς αξιολόγηση, ενώ μπαίνουμε στον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Από τους υπόλοιπους 13.000 φακέλους που έχουν αξιολογηθεί, 2.000 έχουν περάσει και από τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές. Μπορεί ο αριθμός αυτός να φαντάζει μικρός, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» οι γνωμοδοτήσεις αυτή την περίοδο φθάνουν τις 400 ανά ημέρα. Βεβαίως, τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε αυτή την επίδοση έχουν ορισμένες μεγάλες και «προχωρημένες» περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία.

Αν ληφθούν υπόψη τα παραπάνω και με αισιόδοξες εκτιμήσεις (δηλαδή, η διαδικασία των γνωμοδοτήσεων να συνεχιστεί με τους τρέχοντες ρυθμούς), θα απαιτηθούν περίπου 3-4 εβδομάδες από σήμερα για να ολοκληρωθούν οι γνωμοδοτήσεις. Όλα αυτά, χωρίς να προσμετρώνται οι για την ώρα «ανέγγιχτοι» 2.000 φάκελοι. Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι σύντομα θα μεσολαβήσει η περίοδος των εορτών, το εναπομένον χρονικό διάστημα έως τα τέλη Ιανουαρίου φαντάζει ιδιαίτερα πιεστικό για την επίτευξη του στόχου των εντάξεων στην επερχόμενη Agrotica. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν εντάξεις για τους δικαιούχους ορισμένων περιφερειών.