Συγκρατημένη αισιοδοξία για το βιολογικό ελαιόλαδο

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν την εξέλιξη της χρονιάς οι παραγωγοί βιολογικού ελαιολάδου στη Μεσσηνία, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, το βιολογικό ελαιόλαδο της περιοχής αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαριστεί και τιμή πώλησης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Νηλέας», Γιώργος Κόκκινος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τη διαμόρφωση της τιμής του βιολογικού ελαιολάδου, αλλά όπως φαίνεται θα κινηθεί μεταξύ 5,30 έως 5,40 ευρώ/κιλό. Δεν έχουμε προχωρήσει σε πωλήσεις και θα χρειαστεί λίγη υπομονή και προσοχή, ώστε να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις. Δεν χρειάζονται ούτε μεγάλες προσδοκίες, αλλά ούτε και πωλήσεις σε τιμές ασύμφορες για τον παραγωγό».

Η τιμή που κινήθηκε την περασμένη χρονιά το ελαιόλαδο ήταν 4,70 έως 4,80 ευρώ και εάν φέτος συνδυαστεί η αύξηση της παραγωγής με την αύξηση της τιμής, τότε θα πρόκειται για μία ιδιαίτερα καλή χρονιά. Όπως μας επεσήμανε ο κ. Κόκκινος, «η πορεία του βιολογικού ελαιολάδου είναι τέτοια που αποτελεί και αιτία για αύξηση της καλλιέργειας. Στην ομάδα παραγωγών μας, η τάση για την αύξηση αυτή είναι δεδομένη», καταλήγει.