Συλλογή ελαιολάδου από μαθητές του Δήμου Πατρέων για τις κοινωνικές δομές

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων οργάνωσε και διεκπεραίωσε για ακόμη μία χρονιά τη συλλογή ελαιοκάρπου από εκτάσεις που ανήκουν στον δήμο.

Το ελαιόλαδο που συλλέγεται διατίθεται στις Κοινωνικές Δομές του δήμου και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα Συσσίτια του Κοινωνικού Οργανισμού, καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Στη δραστηριότητα αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής μάθησης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, συμμετείχαν μικροί μαθητές του 23ου και 42ου νηπιαγωγείου, καθώς και μαθητές και μαθήτριες του 29ου, 41ου , 47ου, 60ού, 64ου και 65ου Δημοτικού Σχολείου.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου έγινε από ελαιόδεντρα που υπήρχαν στον αύλειο χώρο των σχολείων, ενώ σε σχολεία που δεν υπήρχαν ελαιόδεντρα, οι μαθητές πήγαν σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους.

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, έλαβαν μέρος στις δράσεις με ενθουσιασμό και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα στάδια της διαδικασίας της συλλογής του καρπού μέχρι αυτός να γίνει λάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων παραχώρησε εκτάσεις με ελαιόδεντρα στο ΣΟΨΥ Πάτρας, προκειμένου τα μέλη του να ασχοληθούν δημιουργικά με την όλη διαδικασία.