Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Λευκός καπνός τα ξημερώματα από το Λουξεμβούργο

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας τις πρώτες πρωινές ώρες, και όπως δήλωσε η Γερμανίδα πρόεδρός του Τζούλια Κλόκνερ, οι υπουργοί συμφώνησαν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης παράλληλα με την  βιωσιμότητα της αγροδιατροφής και του πρωτογενούς τομέα. Αξίζει να τονιστεί, ότι η τελευταία προσπάθεια που κατέληξε και στον τελικό συμβιβασμό ξεκίνησε μόλις στις 2 τα ξημερώματα.

Από χθες Τρίτη 20/10 η συζήτηση για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ έχει περάσει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου – το οποίο αναμένεται το αργότερο ως την Παρασκευή να έχει καταλήξει στις θέσεις της. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσει ο λεγόμενος “τρίλογος” που θα καταλήξει στην λήψη της αναθεώρησης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το ypaithros.gr από την πρώτη στιγμή κατέγραψε το περασμένο διήμερο το ευρωπαϊκό συμβούλιο και στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Παρασκευή 23/10 θα μπορείτε να διαβάσετε μία πλήρη ανάλυση των όσων συνέβησαν και αποφασίστηκαν και τι αλλάζει στην ζωή του αγρότη με την νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την γεωργία.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο Λουξεμβούργο: Τα eco-schemes θα κρίνουν την συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ (upd)