Συμμετοχή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη SIAL 2018

Συμμετοχή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη SIAL 2018
-Διαφήμιση-

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT συμμετέχει από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την έκθεση SIAL Paris, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 110 χώρες, ανάμεσα στους οποίους 240 από την Ελλάδα, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία του  υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικόλαου Κατή.

Στο περίπτερο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (stand 7/F-246),  ο επισκέπτης μπορεί δοκιμάσει τη Φέτα,  να πάρει δωρεάν συσκευασμένο δείγμα του προϊόντος, να διαβάσει το ενημερωτικό έντυπο του προγράμματος, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής της μέσω ειδικού βίντεο που προβάλλεται διαρκώς.

Παράλληλα με τη συμμετοχή του στην έκθεση,  ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει εκδήλωση Τύπου, σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου  στις 18.30 στο Ξενοδοχείο Novotel Roissy, με ομιλητές τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικολάο Κατή και τον Πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ κ. Χρήστο Αποστολόπουλο. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι  ενενήντα (90)   διαμορφωτές της κοινής γνώμης: δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε θέματα υγείας και διατροφής, γαστρονόμοι και bloggers. Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης θα ενημερωθούν  τόσο για τα χαρακτηριστικά της φέτας, προκειμένου να τη διακρίνουν από άλλα λευκά τυριά σε άλμη, όσο και για τους ευρωπαϊκούς  μηχανισμούς ελέγχου που εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, όπως η φέτα.

Στόχος του Προγράμματος προβολής, που θα υλοποιηθεί εκτός από τη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι η παροχή πληροφοριών και η αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την αυθεντικότητα της φέτας με τελικό στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές θα ενημερωθούν για:

  • τις διαφορές ποιότητας και γεύσης μεταξύ της φέτας και του λευκού τυριού σε άλμη και για τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα της φέτας,
  • την ανώτερη ποιότητα της φέτας ΠΟΠ και τις υψηλές προδιαγραφές που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας, προκειμένου η φέτα να αποτελέσει συνειδητή επιλογή τους,
  • τα πλεονεκτήματα της φέτας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας όσον αφορά την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα, την αυθεντικότητα, την επισήμανση, τη συσκευασία, την ευελιξία στη χρήση ως συστατικού σε συνταγές, τη συντήρηση και τη θρεπτική αξία.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος και σε άλλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, όπως τη Winter Fancy Food στο San Francisco, την IFE στο Λονδίνο κ.α.

-Διαφήμιση-