Συμφωνία ΕΑΣ Ορεστιάδας με Βουλγαράκη για 310 ευρώ στο σκληρό σιτάρι

Την υψηλότερη μέχρι στιγμής πανελλαδικά συμφωνία πώλησης σκληρού σιταριού εξασφάλισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμών Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση» στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει στο ypaithros.gr ο πρόεδρος της οργάνωσης, Λάμπης Κουμπρίδης οι συνολικά 25.000 τόνοι σκληρού σιταριού που έχουν συγκεντρωθεί πουλήθηκαν στην Βουλγαράκης ΑΕ έναντι 310 ευρώ/τόνος. Η τιμή, όπως εξηγεί, είναι ενιαία για το σύνολο του σκληρού σιταριού. Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παραγωγών για τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Κουμπρίδη, βγαίνει τιμή τουλάχιστον 290 ευρώ/τόνος (29 λεπτά/κιλό). Τα σιτάρια θα μπορούν να παραμείνουν στις αποθήκες της οργάνωσης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021.  

Στο διαγωνισμό για το σκληρό συμμετείχαν επίσης η Μύλοι Σόγιας ΑΕ (οι οποίοι είχαν αγοράσει πέρυσι το προϊόν έναντι 273 ευρώ/τόνος), η Σόγια Ελλάς, ο όμιλος Καραγιώργου- Σιάρκου, ο όμιλος Μάρκου και η Αφοί Μπαλούκα ΑΕ.

Πέραν του σκληρού σιταριού, πουλήθηκαν και 4.000 τόνοι μαλακού σιταριού στα 196 ευρώ/τόνο που, όπως εξηγεί ο κ. Κουμπρίδης, δίνουν μια τιμή παραγωγού 180 ευρώ/τόνο (18 λεπτά/κιλό).