Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδος: Συμμετέχουμε στη Διεπαγγελματική, να αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι ποιος θα τους εκπροσωπεί

Με μια ενωτική ανακοίνωση που ρίχνει τους τόνους και προτάσσει ως προτεραιότητα την άμεση ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ο κλαδικός συνεταιρισμός των «Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος», συγχαίρει την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ για την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων.

Παράλληλα καλεί τους απανταχού κτηνοτρόφους και τις οργανώσεις που δεν συμμετέχουν στον κλαδικό, να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των «Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος» μετά τη χθεσινή (16/1/2020) Γενική Συνέλευση των συμμετεχόντων συνεταιρισμών στην Κατερίνη:

«Ο Εθνικός Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ” στη Γενική του Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στην Κατερίνη με θέμα την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Φέτας αποφάσισε τα παρακάτω:

Ο Εθνικός Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ” μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης 2745/328012 που καθορίζει τα θέματα και τις λειτουργίες για την ίδρυση και λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων σε εθνικό επίπεδο, αποφασίζει τη συμμετοχή του στην υπό ίδρυση Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας.

Συγχαίρει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη για την σύνταξη και υπογραφή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, γιατί με αυτή μπαίνουν πλέον οι κανόνες της πλήρους διαφάνειας στην ίδρυση και λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων. 

Καλεί δε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος ΠΟΠ ΦΕΤΑ στη γρήγορη σύνταξη του καταστατικού της εν λόγω υπό ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης.

Από την πλευρά των κτηνοτρόφων καλεί όλους τους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους, που δεν συμμετέχουν στους Συνεταιρισμούς – μέλη του Κλαδικού Συνεταιρισμού να αποφασίσουν ποιος θα τους αντιπροσωπεύει στην Οργάνωση για να έχουμε σύντομα τα οικονομικά αποτελέσματα όλων των ενδιαφερομένων για να αποφασισθεί η αντιπροσωπευτικότητα του κάθε συμμετέχοντα.

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας πρέπει να γίνει και θα γίνει ΤΩΡΑ.

Η Οργάνωση όμως αυτή θα είναι σύννομη και με τους εθνικούς νόμους, αλλά και τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας που θα διαχειρίζεται ένα από τα καλύτερα διατροφικά προϊόντα του πλανήτη, θα γίνει και με το πιο νόμιμο, και το καλύτερα δομημένο καταστατικό του πλανήτη.

Εμπρός λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ο καθένας με το μπόι του 

Για τον Εθνικό Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό                           

   “ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ” »

Ελπίδα για διεξόδους στην αγορά γάλακτος από τη νεογέννητη Διεπαγγελματική