Συναινεί η πλειοψηφία των προμηθευτών στο σχέδιο διάσωσης Μαρινόπουλου

Συναινεί η πλειοψηφία των προμηθευτών στο σχέδιο διάσωσης Μαρινόπουλου
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την κρίσιμη πλειοψηφία του 60% των προμηθευτών φαίνεται ότι εξασφαλίζει τελικά η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Ένα ποσοστό άνω του 70% έχει ανταποκριθεί θετικά στην επιστολή που απέστειλε η PwC δίνοντας «καταρχήν συναίνεση», όπως μεταδίδει το euro2day.gr, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.  

Τυπικά η συναίνεση θα παρασχεθεί με υπογραφή του επίσημου κειμένου της συμφωνίας διάσωσης το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες ώρες.

Η ανταπόκριση αυτή των εμπορικών προμηθευτών χαρακτηρίζεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του deal ως ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στο εγχείρημα διάσωσης που διεξάγει η Σκλαβενίτης σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο προβλέπει «κούρεμα» 50% των υποχρεώσεων αλλά και εξόφληση του υπολοίπου τις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και μάνατζμεντ εγνωσμένης αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών,στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών αυτής της κατηγορίας αφορά στις τράπεζες, η συναίνεση των οποίων είναι δεδομένη.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο euro2day.gr ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας της διάσωσης εξελίσσονται ολοταχώς με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί ενώ σημείωσαν ότι κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες μέρες στον εφοδιασμό καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα από τη Σκλαβενίτης, λόγω και του μεγάλου αριθμού καταστημάτων ανά την επικράτεια, θα εξομαλυνθούν πολύ σύντομα καθώς και ότι οι τράπεζες στηρίζουν απολύτως το εγχείρημα, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Κατά συνέπεια, η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ αναμένεται να γίνει είτε τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός, είτε το πολύ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

-Διαφήμιση-