Η έλλειψη εργατών γης το θέμα συνάντησης αγροτών της Ιεράπετρας με τον υπ. Μετανάστευσης και τον γ.γ. ΥπΕξ

Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την 13/10/2023 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταξύ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας και του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Καιρίδη.

 Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Στην σύσκεψη επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης.

 Κατά τη διάρκεια της, αναλύθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα που ευθύνονται για την σημαντική έλλειψη εργατών γης, καταθέτοντας συγχρόνως συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στόχος μας παραμένει η άμεση εξομάλυνση αυτού του ζητήματος για να σωθεί η τρέχουσα καλλιεργητική περίοδος.

Ο κ. Καιρίδης, ανέπτυξε με τη σειρά του τις πρωτοβουλίες και την κατεύθυνση όπου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση.

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με συνεργάτες της Γενικής Γραμματέας κ. Αγγελάτου Τερέζας, η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια για το στάδιο της συνέντευξης των υποψηφίων εργαζομένων (ΠΤΧ) στις ελληνικές Πρεσβείες.

Η κ Αγγέλατου ενημερώθηκε πλήρως για το στάδιο που δημιουργείται το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής στη διαδικασία της μετάκλησης και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα δοθούν σαφείς απαντήσεις για όλα αυτά τα θέματα.

Θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο η Κυβέρνηση να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση όλων των επίμαχων ζητημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση σύντομα όλοι οι αγρότες θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις (Γεν. Συνέλευση) που θα καθορίσουν τις εξελίξεις για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.