Σύνδεση πρωτογενούς τομέα με εστίαση και τουρισμό

Η ανάδειξη του διατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας συγκεκριμένης «ταυτότητας» και η σύνδεση της τοπικής παραγωγής τροφίμων και ποτών με τον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το θέμα αυτό στο γραφείο του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, σημειώθηκε η ανάγκη σύμπραξης όλων των κλαδικών και επαγγελματικών φορέων του τομέα, ώστε η Δυτική Ελλάδα να διαμορφώσει και να αναδείξει τη δική της γαστρονομική ταυτότητα, στηριζόμενη στα ποιοτικά τρόφιμα και ποτά της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα αποτελέσει η εκπαίδευση των επαγγελματιών τουρισμού και εστίασης στην τοπική κουζίνα, καθώς και η διαδικασία διασύνδεσης των τοπικών παραγωγών με τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Επί χρόνια ακούμε για τη μεσογειακή κουζίνα ή για την ιταλική κουζίνα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για την κουζίνα της Δυτικής Ελλάδας ή, μάλλον, να τη φτιάξουμε, να την αναδείξουμε και να τη στηρίξουμε ως ένα ακόμα συνολικό προϊόν οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε πλούτο και ποιότητα προϊόντων. Τρόφιμα και ποτά που μπορούν να διαμορφώσουν ένα ισχυρό brand για τον τόπο μας και να μετατρέψουν τη γαστρονομία σε πραγματικό κεφάλαιο για το σύνολο των παραγωγών μας, αλλά και των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού. Δεν θέλουμε να μείνουμε άλλο στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Και αυτές, μπορούμε να τις κάνουμε μόνο όλοι μαζί».