Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης είχαν ο Χ. Κασίμης με τον Χρ. Γιαννακάκη και τον Ν. Στουπή της Αγροτικής Καινοτομίας

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης είχαν ο Χ. Κασίμης με τον Χρ. Γιαννακάκη και τον Ν. Στουπή της Αγροτικής Καινοτομίας

Συζήτηση για την παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα, την είσοδο στην ψηφιακή εποχή, το ζήτημα της συμβουλευτικής, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη διάδοση της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα, είχαν τα στελέχη της «Αγροτικής Καινοτομίας» κ. Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος και κ. Νίκος Στουπής, Διευθύνοντας Σύμβουλος με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη.

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση η Αγροτική Καινοτομία εξέδωσε το δελτίο τύπου που ακολουθεί: 

Κατόπιν υποβληθέντος αιτήματος από μεριάς της Αγροτικής Καινοτομίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών της εταιρείας Χρήστου Γιαννακάκη (Προέδρου) και Νίκου Στουπή (Διευθύνοντος Συμβούλου) με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρησης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπο Κασίμη στην έδρα του Υπουργείου.

Οι δύο εκπρόσωποι -στα θεσμικά πλαίσια κοινού ενδιαφέροντος για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας- παρουσίασαν την εταιρεία, ανέλυσαν τους στόχους και τα οράματά της, καθώς και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της -ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάπτυξη του συστήματος της ευφυούς γεωργίας σε εκτάσεις και καλλιέργειες- και τα εντυπωσιακά συμπεράσματα που συνάγονται από την εφαρμογή της, τα οποία συνοψίζονται σε μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση του εισοδήματος των αγροτών και λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επίσης, αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της για το μέλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία υλοποίησης του Μέτρου 2 της Συμβουλευτικής. Ανταλλάχθησαν εποικοδομητικές απόψεις για την αποτελεσματικότητα υλοποίησής του και τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να συνδυαστεί όλο αυτό το πρόγραμμα με τα αναμενόμενα «προϊόντα» από την υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης της Ελληνικής Γεωργίας που από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίζουν και προωθούν. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Στουπής ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Μετά την συνάντηση και τα όσα είπαμε είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι μπορούμε να έχουμε στο άμεσο προσεχές μέλλον ένα γρήγορο τρέξιμο του μέτρου της Συμβουλευτικής στα υψηλά μάλιστα προβλεπόμενα ποσά χρηματοδότησης του χωρίς περικοπές. Ευχαριστούμε το κ. Γενικό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του και αφιέρωσε ικανοποιητικό χρόνο για μια σε βάθος ουσιαστική συζήτηση που ακουμπούσε την καρδιά του προβλήματος της Ελληνικής Γεωργίας, αυτό της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας, της ποιότητας και της εξωστρέφειας.

Θεωρώ ότι και ο ίδιος – από αυτά που άκουσε – έχει να δει και με μια άλλη ματιά πράγματα που τον απασχολούν και υπηρετεί όσον αφορά το Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο επικεντρώνεται την περίοδο αυτή εν όψει και της Νέας ΚΑΠ. Ευελπιστούμε και το αίτημα μας, που έχουμε υποβάλλει από το Γενάρη, για μια επαφή και με τον κ. Υπουργό, να γίνει αποδεκτό και να βρεθεί χρόνος πραγματοποίησης της.»