Tα νέα iPhone 7 και 7 Plus. Πότε έρχονται στην Ελλάδα; (φωτό + video)

Tα νέα iPhone 7 και 7 Plus. Πότε έρχονται στην Ελλάδα;

Οι διαρροές των προηγούμενων μηνών επιβεβαιώθηκαν με την παρουσίαση των νέων iPhones που μόλις παρουσιάστηκαν: η νέα γενιά ονομάζεται iPhone 7 και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις (κανονική και Plus) με απαράλλαχτες διαστάσεις από το 6S και 6S Plus (4,7 και 5,5 ίντσες διαγωνίου οθόνης).

iphone7ola

Το design παραμένει εν πολλοίς ίδιο, ωστόσο υπάρχει πλέον και σε γυαλιστερό μαύρο “Jet Black”, ενώ έχουν εξοβελιστεί προς τις άκρες οι ταινίες/κεραίες που διέκοπταν την ενιαία σιλουέτα στο πίσω μέρος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο επεξεργαστής είναι αναβαθμισμένος (ονοιμάζεται Α10 Fusion), όπως και η κάμερα – που ωστόσο παραμένει στα 12Megapixels-, η οποία μάλιστα στην έκδοση Plus είναι διπλή, δηλαδή έχει δύο φακούς δίπλα-δίπλα, έναν τηλεφακό και έναν ευρυγώνιο, ώστε να επιτυγχάνεται οπτικό ζουμ 2x. Στάνταρ είναι η οπτική σταθεροποίηση εικόνας για καλύτερες φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό, ενώ πανίσχυρος θα είναι και ο επεξεργαστής εικόνας.

Τα δύο πιο σημαντικά ωστόσο χαρακτηριστικά των νέων iPhone είναι πως διπλασιάζεται η βασική χωρητικότητα των 16GB σε 32, μετά από χρόνια γκρίνιας από τους χρήστες, αλλά και ότι πλέον η συσκευή είναι πιστοποιημένα ανθεκτική στο νερό και στη σκόνη – ώστε να αντέχει εκείνη την καταλάθος βουτιά στην πισίνα…

iphone7

Ένας από τους φόβους των χρηστών iPhone επιβεβαιώθηκε ωστόσο, αφού πλέον το κλασσικό “καρφί” των ακουστικών δεν υφίσταται πλέον, και τα earpods θα συνδέονται στο lightning connector από το οποίο διενεργείται και η φόρτιση του κινητού ή η σύνδεσή του στον υπολογιστή. Μέσα στο κουτί, θα υπάρχει ένας αντάπτορας για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα παλιά σας ακουστικά.

Τέλος, το κλασσικό στρογγυλό κουμπί “Home”, δεν θα είναι πια… κουμπί αλλά θα είναι σταθερό, ωστόσο μέσω μίας haptic τεχνολογίας θα μεταφέρει στο χρήστη την αίσθηση του “κλικ”. Επίσης, θα υπάρχουν πλέον δύο ηχεία αντί για ένα, επιτρέποντας την αναπαραγωγή ήχου stereo.

Τα Iphone 7 και iPhone 7 Plus θα καταφτάσουν στη χώρα μας στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η Apple ανακοίνωσε πως θα είναι στην ίδια τιμή που λανσαρίστηκε το iPhone 6S.

Δεύτερη γενιά iWatch

iwatch

Όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε και η δεύτερη γενιά iWatch, με διπύρηνο επεξεργαστή, φωτεινότερη οθόνη αλλά κυριότερα, κατασκευή που του επιτρέπει να είναι αδιάβροχο ως τα 50 μέτρα βάθους και νέους αλγόριθμους που υποστηρίζουν την κολύμβηση. Επίσης, για πρώτη φορά το iWatch αποκτά GPS. Η Apple το ονομάζει “την καλύτερη συσκευή για μία υγιή ζωή”. Οι ανησυχίες των bloggers που εκφράστηκαν αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η ύπαρξη GPS για τη διάρκεια της μπαταρίας, δεν απαντήθηκαν. Η νέα γενιά ονομάζεται iWatch Series 2, ενώ η πρώτη γενιά θα συνεχίσει να πωλείται σε χαμηλότερη τιμή, έχοντας αναβαθμιστεί στον νέο επεξεργαστή.

iOS 10

ios10

Κατά τη συνηθισμένη τακτική της Apple, δηλαδή την ετήσια αναβάθμιση του λογισμικού iOS, η έκδοση 10 θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στις συσκευές στις 13 Σεπτεμβρίου και η Apple ισχυρίζεται ότι προσθέτει πολλές νέες δυνατότητες με αιχμή του δόρατος την αναπαραγωγή μουσικής, τα μηνύματα αλλά και τη νέα lock screen που θα παρέχει πολλές πληροφορίες χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσει ο χρήστης το κινητό του. Επίσης, η οθόνη θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο χρήστης σηκώσει το τηλέφωνο από το τραπέζι.

Πηγή: Capital