Η Terra Creta κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση στην έκθεση Biofach

Η Terra Creta κατέκτησε την υψηλότερη διάκριση στην έκθεση Biofach
Από αριστερά προς τα δεξιά, Richard Wolny, Εμπειρογνώμονας δοκιμής ελαιόλαδου, μέλος του Γερμανικού Συνδέσμου Ελαιόλαδου (DOP), Διευθυντής του «Εμπειρογνωμόνων για το ελαιόλαδο και το ελαιόλαδο» στο Biofach / Νυρεμβέργη Εμμανουήλ Καρδαδάκης, Διευθυντής Marketing & Εξαγωγών της Terra Creta , Εμπειρογνώμονας Πιστοποίησης Ζαχαροπλαστικής, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρητικών Εξαγωγέων Photo Credit Source: Nuernberg Messe

H εταιρεία Terra Creta συμμετείχε στον διαγωνισμό «Experience the World of Olive Oil» στο πλαίσιο της BioFach της μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και οργανικές – οικολογικές τροφές στη Νυρεμβέργη, κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση “TOP10”, ενώ απέσπασε και Recommendation που είναι η αμέσως επόμενη υψηλή διάκριση για προϊόντα εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία “TOP10” δεν υπήρξε διάκριση από άλλο ελληνικό ελαιόλαδο.

Η αξιολόγηση γίνεται από σημαντικούς ειδικούς γευσιγνώστες, ενώ υπάρχει παράλληλη συμμετοχή και του κοινού. Οι εταιρείες που συμμετείχαν φέτος ήταν συνολικά 107, δόθηκαν 10 βραβεία και 20 διακρίσεις.

Η Terra Creta έχει την έδρα της στο μέσο του διάσημου ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων.  Με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα έχει καταφέρει να εξάγει το ελαιόλαδο της σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο έχοντας αποσπάει περισσότερες από 75 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων, λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης.

Η φιλοσοφία της βασίζεται στην προσφορά στους καταναλωτές προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου. Κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου εξάγοντας 95% της παραγωγής της.