Τέθηκαν οι στόχοι στην πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΑΣΟΕΕ

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους για την Τετάρτη 5/10 στην Αθήνα

sasoe-proti-sinantisi
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με προοπτική και στόχευση στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και του συνεταιριστικού κινήματος πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ). Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (5 Οκτωβρίου) στις 17:00, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών του Νέου Φορέα, στην οποία καλείται να συμμετάσχει, επίσης, το σύνολο των συνεταιριστών της χώρας.

«Το τρένο ξεκίνησε και εφόσον ξεκίνησε δεν σταματάει. Όποιος, λοιπόν, το επιθυμεί, μπορεί να ανέβει», ήταν –μεταξύ άλλων– η παρότρυνση των εκπροσώπων του αγροτικού και συνεταιριστικού κόσμου προς τους συναδέλφους τους, που για πρώτη φορά συνεδρίασαν υπό τη σκέπη του ΣΑΣΟΕΕ. Σε κλίμα ομόνοιας και συνεννόησης –που σπάνια συναντάει κανείς σε τέτοιες συναθροίσεις– καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν προτάσεις, που σχετίζονται με τους αναπτυξιακούς στόχους και τις θέσεις που πρέπει να διαμορφωθούν.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να καταγραφεί η πραγματική εικόνα της ελληνικής γεωργίας και των συνεταιρισμών (σ.σ.: οδικός χάρτης του συνεταιριστικού χώρου), προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και λύσεις επί υπαρκτών δεδομένων. Όλοι μαζί τόνισαν ότι στόχος του Συνδέσμου είναι να λειτουργήσει υπερκομματικά, κάνοντας ωστόσο «κοινωνούς» του συνεταιριστικού κινήματος τους βουλευτές –κυρίως της περιφέρειας–, ώστε τα αιτήματα να μεταφέρονται ευκολότερα στην κεντρική εξουσία. Επανειλημμένα τονίστηκε, επίσης, ότι η βασική μέριμνα του Νέου Φορέα πρέπει να είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης στο συνεταιριστικό κίνημα. «Πρέπει να ξαναφέρουμε κοντά μας τον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη», τόνισαν στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Στόχοι

Σε μια πρώτη ιεράρχηση, τα θέματα επί των οποίων θα κατατεθούν προτάσεις –σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν– είναι τα εξής: α) η μείωση του κόστους των εισροών στην αγροτική παραγωγή, β) η σωστή διαχείριση των αναπτυξιακών-χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το ΠΑΑ και γ) η σωστή εκπροσώπηση του ελληνικού αγροτικού τομέα και των συνεταιρισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Υπάρχει η αγωνία του κόσμου για το πού οδεύει η ελληνική γεωργία, αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει και να τον εκπροσωπήσει. Για τον λόγο αυτόν, η επιτυχία του Νέου Φορέα είναι μονόδρομος», ανέφεραν οι συνεταιριστές.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί ολόκληρο το ρεπορτάζ

-Διαφήμιση-