«Θα αναθεωρηθούν οι Συνδεδεμένες» στη νέα ΚΑΠ απαντά η Ελλάδα στις παρατηρήσεις της Κομισιόν

Την απαντητική επιστολή στα βασικά σημεία των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ) απέστειλε την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 το ΥΠΑΑΤ.

Τις παρατηρήσεις της Κομισιόν είχε δημοσιεύσει πρώτη την περασμένη εβδομάδα η «ΥΧ», ενώ μπορεί κάποιος να ανατρέξει και στην ιστοσελίδα της ΕΕ για να διαβάσει ολόκληρο το κείμενο των παρατηρήσεων.

Η Ελλάδα απαντά τόσο στις παρατήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την αναδιανεμητική ενίσχυση όσο και για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Ειδικά δε για τις τελευταίες η Ελλάδα «θα αναθεωρήσει την προσέγγιση, τόσο σε επίπεδο προϊόντων – κλάδων, όσο και στο ύψος της ενίσχυσης» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα σχολιάζει και απαντά και στις άλλες παρατηρήσεις της Κομισιόν, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την Πράσινη Συμφωνία.

  • οι παρατηρήσεις της Ε. Επιτροπής για τα ΣΣ ΚΑΠ των Κρατών Μελών έχουν αναρτηθεί επίσημα

α) στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.:

Observation letters direct webpage: Observation letters on CAP strategic plans | European Commission (europa.eu) και

β) στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ:  http://www.agrotikianaptixi.gr/el/keimeno-synimmena-paa/shediasmos-se-ethniko-epipedo

  • η απαντητική επιστολή της Χώρας μας στα βασικά σημεία των παρατηρήσεων της Ε. Επιτροπής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ:

http://www.agrotikianaptixi.gr/el/keimeno-synimmena-paa/shediasmos-se-ethniko-epipedo

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 6 Μάϊου 2022

Τα πάνω κάτω στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ