Ο Θεός συγχωρεί! Ο εισαγγελέας;

Να απαλλαγούν από την προπαγάνδα των τόσων ετών και να αποκτήσουν αγροτική αξιοπρέπεια καλούσε πρόσφατα τους νέους της περιοχής η ιστοσελίδα τοπικής Ένωσης. Τους προέτρεπε, μάλιστα, να επισκεφτούν το Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών που αυτή διαθέτει, έτσι ώστε οι άνθρωποι που υπάρχουν εκεί να τους εξηγήσουν και να τους λύσουν κάθε απορία!

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι από τους τοπικούς «οραματιστές» μιας ιδιαίτερα παραγωγικής περιοχής της Ελλάδας έχουν συνδεθεί με πολλά, όπως για παράδειγμα: μεθοδεύσεις στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών, εισαγωγή νέων καλλιεργειών με τους πιο ασύμφορους όρους, παρανομίες και πρόστιμα για εμπορία ακτινιδίων, παράτυπη εισαγωγή και φύτευση ποικιλιών με τρόπους που αποτελούν απειλή για την ίδια την καλλιέργεια.

Παράλληλα με αυτά, κυκλοφορούν πολλές φήμες που σχετίζονται με την εμπλοκή τους στις επιδοτήσεις. Κάποιες, όμως, έγιναν αποδείξεις και τεκμηριωμένα γεγονότα, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την «υπόθεση Λεπενού», όπου σε πλειάδα δικαιούχων έχουν επιβληθεί πολυετείς κυρώσεις.

Σε αυτό το τεύχος, η «ΥΧ» φέρνει στη δημοσιότητα ακόμα μία μεγάλη υπόθεση. Κάποιες δεκάδες δικαιούχοι από την περιοχή Αγρινίου εμφανίζονται να έχουν ψηφιοποιήσει χιλιάδες στρέμματα, παραθαλάσσιας μάλιστα γης, στο νησί των Κυθήρων και να ζητούν Βασική Ενίσχυση πολλών χιλιάδων ευρώ. Όλοι αυτοί, αρκετοί από τους οποίους εμπλέκονται και στην «υπόθεση Λεπενού», κατέθεσαν ενοικιαστήρια με την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας, ενώ η Μονή αυτή δεν διαθέτει τις εκτάσεις αυτές και, συνεπώς, ουδέποτε υπέγραψε τα εν λόγω ενοικιαστήρια.

Ο Θεός, βέβαια, δεν τιμωρεί! Μήπως, όμως, πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, ώστε να επιβληθεί η νομιμότητα και να προστατευθούν οι δεκάδες χιλιάδες αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας;