Θεσσαλία: Δυσκολεύονται να καλύψουν τη ζήτηση για βιομηχανική τα φυτώρια

Στη δύσκολη θέση να αποκρούουν το ενδιαφέρον παραγωγών που αναζητούν υβρίδια βιομηχανικής ντομάτας για φύτευση τις τρεις τελευταίες εβδομάδες του Απριλίου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα φυτώρια του θεσσαλικού κάμπου.

Η ζήτηση για την «περίοδο αιχμής» της καλλιέργειας, ήτοι για τις μεσαίες φυτεύσεις που προγραμματίζεται να συγκομισθούν τον Αύγουστο, χτυπάει κόκκινο και αρκετές επιχειρήσεις μπαίνουν στη διαδικασία να επιλέξουν, δίνοντας προτεραιότητα σε παραγωγούς που δραστηριοποιούνται χρόνια στην καλλιέργεια. «Τα φυτώρια θα κάνουν ό,τι μπορούν, όμως είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τη συγκεκριμένη περίοδο, δηλώνει στην «ΥΧ» , ο Αποστόλης Μπίλλης, επικεφαλής της ομώνυμης επιχείρησης (Θερμοκήπια Σπορόφυτων Απόστολος Μπίλλης) που εδρεύει στο Νέο Περιβόλι, συμπληρώνοντας: «Το αντιλαμβανόμαστε από τον όγκο των τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε τις τελευταίες εβδομάδες, σε αρκετά από τα οποία απαντάμε ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι περισσότερες επιχειρήσεις εύλογα προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους παλαιότερους πελάτες τους προτού εξυπηρετήσουν αγρότες που μπαίνουν για πρώτη φορά ή επανακάμπτουν μετά από χρόνια στην καλλιέργεια. «Στη βιομηχανική ντομάτα, το πελατολόγιο είναι πάνω κάτω το ίδιο κάθε σεζόν, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Επομένως, από τη στιγμή που ζεις από αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να αφήσεις ακάλυπτους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι χρόνια», υπογραμμίζει ο κ. Μπίλλης και καταλήγει: «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός από τη βιομηχανία και τους αγρότες, ώστε να έχουμε μια διασπορά της καλλιέργειας και να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η χρονιά».