Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ

Για την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται από το ΥΠΑΑΤ να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Η συνεδρίαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει δικαίωμα πληροφόρησης για όλες τις παρεμβάσεις του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλα τα έγγραφα που αφορούν την επιλογή, καθώς και την υλοποίηση των πράξεων, «τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου σε θέματα εμπιστευτικότητας και προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση συγκρότησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί σε live streaming, θα γίνει παρουσίαση στου Στρατηγικού Σχεδίου, ενώ θα τεθούν προς ενημέρωση ειδικά θέματα του προγράμματος. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.