Τιμές βάσης από 35 έως 38 λεπτά προτείνει για το συμπύρηνο η βιομηχανία

Σε τιμές από 35 έως 38 λεπτά/κιλό προσανατολίζονται οι βιομηχανίες να απορροφήσουν τη φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου η συγκομιδή του οποίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις μεσοπρώιμες ποικιλίες να παίρνουν εντός της εβδομάδας τη σκυτάλη από τις πρώιμες.

Στα νούμερα αυτά φαίνεται ότι έχει καταλήξει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) και, σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, τέθηκαν επί τάπητος σε συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Αυγούστου. Ειδικότερα, η πρόταση των κονσερβοποιών προβλέπει τιμολόγηση μέχρι τις 6 Αυγούστου των πρώιμων ποικιλιών με βάση αναφοράς τα 35 λεπτά το κιλό και από τις 7 Αυγούστου και μετά των μεσοπρώιμων ποικιλιών με βάση τα 37 λεπτά το κιλό. Για τις όψιμες ποικιλίες η τιμή βάσης διαμορφώνεται στα 38 λεπτά το κιλό.

Για τις δεύτερες ποιότητες οι τιμές προβλέπεται να είναι μειωμένες κατά 10 λεπτά (25 για τα πρώιμα,  27 για τα μεσοπρώιμα και 28 για τα όψιμα) σε σχέση με την πρώτη κατηγορία και για το χυμό κατά 20 λεπτά (15, 17 και 18 λεπτά αντίστοιχα).

Όπως πληροφορείται το ypaithros.gr, η πρόταση έχει τεθεί υπόψη της Εθνικής Επιτροπής Συμπύρηνων Ροδάκινων της ΕΘΕΑΣ η οποία θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες ώστε να τοποθετηθεί επ’ αυτής επισήμως.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου.